Helsinky - inspirace na cesty

Nový průvodce do Helsinek. Tato poklidná metropole je místem, kde najdete fascinující architekturu a design, nekonvenční galerie a muzea i pikantní směsici Východu a Západu. Průvodce představuje ta nejzajímavější místa a zážitky. Nechte se inspirovat a vydejte se letos na sever.

Dostupnost Skladem (2 ks)
Kód: 126000117
199 Kč –25 % 149 Kč
Helsinky - inspirace na cesty
98914098 helsinky 4
199 Kč –25 %

Hledáte-li město tepající nočním životem do ranních hodin, kde party nikdy nekončí – pak se poohlédněte jinde. Helsinky jsou městem chladného severského šarmu, kde se ve srovnání s ostatními velkoměsty žije vcelku poklidně. Třebaže se jedná o jednu z nejmladších metropolí světa, jsou Helsinky místem, kde najdete fascinující architekturu a design, nekonvenční galerie a muzea i pikantní směsici Východu a Západu. Helsinky byly v roce 2012 zvoleny hlavním světovým městem designu. Při této příležitosti bylo město obohaceno o nové projekty – mezi nimi například kaple Ticha či veřejná sauna Kulttuurisauna. Pokud sem tedy vyjedete za kulturou, uměním a severskou historií, rozhodně se ocitnete na správné adrese.

Helsinky jsou poměrně malá metropole a většina zajímavostí a památek se nachází v centru. Předtím než se vydáte prozkoumávat město, stojí za to projet se autobusem v rámci vyhlídkové jízdy Helsinki Panorama Sightseeing, která vám poskytne základní přehled o hlavních pamětihodnostech města spolu s komentářem v několika jazycích. Nejsnadněji potom poznáte město pěšky.

Průvodce představuje ta nejzajímavější místa a zážitky. Pod klopami obálky najdete mapku centra Helsinek a okolí a finský slovníček. Finština je jazyk poměrně exotický, pravděpodobně nebudete rozumět ani slovo. Ale není třeba se obávat, téměř všichni Finové mluví plynně anglicky a jsou k turistům velmi zdvořilí. Nechte se inspirovat a vydejte se letos na sever.

Doplňkové parametry

Kategorie: Finsko - turistické průvodce
Oblast: Helsinky
Rok vydání: 2018
Stát: Finsko
Typ: turistické průvodce
počet stran: 144
jazyk: česky
formát knihy: 10 x 15 cm

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: