Vážení zákazníci, z technických důvodů bude naše pražská prodejna uzavřena ve středu 24. dubna a ve čtvrtek bude otevřeno jen do 14:30. Děkujeme za pochopení.

Irsko - poznejte

16 prohlídkových tras, které vás seznámí s Irskem. Poznejte to nejlepší z tohoto zeleného ostrova! Divoká pobřeží se strmými útesy, tajemná jezera, romantické ruiny hradů, klášterů, megalitické památky z dávných časů i pulzující velkoměsta Dublin a Belfast. Na svých cestách oceníte podrobnou rozkládací mapu a praktické turistické informace.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Kód: 126200058
279 Kč –3 % 269 Kč
Irsko - poznejte
Irsko - poznejte
279 Kč –3 %

Zelené pláně Irska jsou posety romantickými ruinami hradů a klášterů. Pro ty, kteří dávají přednost rušnější zábavě, jsou tu dvě pulzující velkoměsta – Dublin a Belfast. Irsko je zemí mnoha protikladů. Najdete tu živé metropole, ale také téměř liduprázdné oblasti, kde dodnes přežívá dědictví keltské minulosti. Pověst Irů jako národa milujícího zábavu a různé slavnosti potvrzuje kalendář nabitý festivaly. Dublin je Mekkou irského divadla. Z jedinečných doporučených zážitků byste neměli vynechat Moherské útesy, okruh Ring of Kerry a skvělé moderní muzeum Titanicu v  Belfastu.

Irsko je také již dlouho zemí zaslíbenou pro milovníky všech outdoorových aktivit. Dříve přitahovalo zejména hráče golfu a rybáře, dnes láká i příznivce pěší turistiky, horolezce a cyklisty. Užijí si zde i milovníci jízdy na koni a zejména surfaři. Školy surfingu nabízejí lekce pro začátečníky na menších vlnách u pláže, zatímco zkušenější surfaře odtáhnou vodní skútry na moře, kde se pokouší naskočit na tzv. aileenskou vlnu pod Moherskými útesy (nejvyšší vlny tu dosahující výšky 7,5 metru).

Kniha nabízí 16 prohlídkových tras po celém Irsku. Obsahuje také podrobnou rozkládací mapu, ve které jsou všechny trasy vyznačeny.

Průvodce obsahuje tyto doporučené trasy:

  1. Historický Dublin
  2. Moderní Dublin
  3. Wicklow
  4. Kilkenny
  5. Waterford a Rock of Cashel
  6. Cork
  7. Pobřeží západně od Corku
  8. Ring of Kerry
  9. Poloostrov Dingle
  10. Limerick a Shannon
  11. Cliffs of Moher a Burren
  12. Galway
  13. Connemara
  14. Westport a Mayo
  15. Sligo a Donegal
  16. Belfast

Doplňkové parametry

Kategorie: Irsko - turistické průvodce
Rok vydání: 2018
Stát: Irsko
Typ: turistický průvodce
počet stran: 144
jazyk: česky
formát knihy: 12 x 20 cm
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: