Vážení zákazníci, z technických důvodů bude naše pražská prodejna uzavřena ve středu 24. dubna a ve čtvrtek bude otevřeno jen do 14:30. Děkujeme za pochopení.

Krakov - poznejte

16 nejlepších prohlídkových tras, na kterých poznáte Krakov a okolí. Každá trasa je přesně popsaná, text doplňují ilustrace, mapky, tipy na občerstvení i praktické informace, jako např. otevírací hodiny.  Hodit se vám budou i běžné konverzační fráze v polštině a podrobná  rozkládací mapa Krakova s vyznačenými trasami.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Kód: 126200007
279 Kč –3 % 269 Kč
Krakov - poznejte
99382910 krakov 8
279 Kč –3 %

6 prohlídkových tras, které vás dokonale seznámí s Krakovem. Objevte to nejlepší z tohoto historického města: středověké památky, židovské ghetto, secesní architekturu i pás městských parků... Díky praktickým radám poznáte místní kuchyni a dozvíte se, kam vyrazit za nákupy i zábavou. Vyzkoušejte pečlivě vybrané restaurace a hotely. Při svých cestách za poznáním oceníte podrobnou rozkládací mapu.

Krakov, město, kde má po staletí náboženství a kultura navrch nad obchodem a podnikáním, je v mnoha ohledech duší celého Polska. Díky úctě k historii je pevně ukotvené v tradicích, tisíce studentů mu však dodávají věčné mládí. Jde o jediné velké polské město, jehož centrum tvořené středověkou zástavbou přežilo válečné hrůzy 20. století, zachovává si však pokrokové myšlení a pohled směřující do okolního světa. Město je zapsáno v seznamu světového dědictví UNESCO a každoročně sem zavítá 9 milionů návštěvníků.

Díky docela nedávno zdokonalenému dopravnímu spojení je Krakov skvělým výchozím bodem při objevování jižního Polska, přičemž řada míst je dostupná coby cíl jednodenních výletů: horský resort Zakopané, bývalý nacistický koncentrační tábor Osvětim, solný důl Vělička či socialisticko-realistické „nové město“ Nová Huť. O něco dále pak leží šest národních parků, průmyslové město Katovice a bývalý konkurent Krakova, město Tarnov s osobitým kouzlem.

Náš průvodce nabízí nejzajímavější trasy Krakovem i okolím. Můžete si například udělat výlet do Zakopaného nebo do solných dolů ve Věličce. U každé trasy najdete časovou náročnost, popis jednotlivých zajímavostí, přehlednou mapku a další praktické informace, například o otevíracích dobách. Nechybí tipy na občerstvení nebo ubytování v okolí. Hodit se vám budou i běžné konverzační fráze v polštině.

Průvodce obsahuje následující trasy:

  1. Hlavní náměstí
  2. Mimo Královskou cestu
  3. Wawel
  4. Kaziměř
  5. Národní muzeum
  6. Historické koleje a kostely
  7. Dvě historické třídy
  8. Náměstí Jana Matejka
  9. Kostely ve východním Krakově
  10. Muzea a galerie
  11. Krakovská zeleň
  12. Podgórze: židovské ghetto
  13. Nová Huť
  14. Zakopané
  15. Osvětim
  16. Solný důl Vělička

Doplňkové parametry

Kategorie: Turistické průvodce
Oblast: Krakov
Rok vydání: 2019
Stát: Polsko
Typ: turistický průvodce
počet stran: 144
jazyk: česky
formát knihy: 12 x 20 cm
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: