Kypr - inspirace na cesty

Nové vydání průvodce po Kypru nabízí to nejzajímavější z části jižní (řecké) i severní (turecké). Vydejte se vstříc dobrodružství a užijte si prosluněnou dovolenou. Na pobřeží Kypru se rozkládají rušná turistická střediska i osamělé klidné hotýlky, kde se zastavil čas. Ve vnitrozemí najdete antické památky, kostelíky i kláštery vyzdobené freskami, na tržnicích levně nakoupíte. Text je doplněn barevnými fotografiemi a slovníčkem užitečných frází.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Kód: 126000028
199 Kč –5 % 189 Kč
Kypr - inspirace na cesty
98910716 kypr 14
199 Kč –5 %

V průvodci po Kypru blíže poznáte spletitou historii této ostrovní země, zmítané vnitřními spory. Její současnou podobu ovlivnily různé civilizace (Peršané, Římané, Turci či Britové), jen charakter houževnatých, zarputilých, ovšem přátelských Kypřanů zůstal nezměněn. Právě neústupná povaha zdejších obyvatel je, zdá se, důvodem, proč je ostrov dodnes rozštěpen do dvou částí – jižní (řecké) a severní (turecké). I když se můžete vydat i do severních tureckých oblastí ostrova, většina turistů dává přednost řeckému jihu. Ti, kteří přesto překročí zelenou linii oddělující obě části ostrova, spatří na severu ty nejkrásnější lusignanské a benátské památky, nádherné pláže a občas také liduprázdnou krajinu.

Ostrov Kypr získal velký význam již ve starověku díky bohatým zásobám mědi – jeho název je odvozen od latinského pojmenování tohoto kovu cuprum. V současnosti je největším kyperským přírodním bohatstvím sluneční svit – slunce zde svítí více než 300 dnů v roce.

A co vás na Kypru čeká? Pro mnoho turistů jsou památky hlavním důvodem návštěvy ostrova. Najdou zde řecké a římské ruiny měst Kourion a Salamis, nádherné římské mozaiky v Pafosu, křižácké hrady v Kolossi a na vrcholcích pohoří Pentadakylos či byzantské kláštery a kostely v horách Troodos. Kypr je také zemí mnoha přírodních krás. Pláže nejnavštěvovanějších letovisek jsou sice přeplněné turisty, ale velká část pobřeží – zejména poloostrovů Akamas a Karpasia – nabízí pohled na rozeklané útesy a příbojem omývané zátoky, které přitahují romantiky a milovníky off-roadové cyklistiky. Ve vnitrozemí najdete pohoří Troodos se silničkami klikatícími se mezi lesy. Jako zapomenuté drahokamy jsou zde rozesety malé byzantské kostelíky,

V naší publikaci naleznete také řadu praktických rad, které se týkají stravování, nakupování, dopravy, ubytování atp. Text je doplněn barevnými fotografiemi, mapkami, seznamem ubytovacích zařízení a restaurací, minislovníčkem a důležitými internetovými odkazy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kypr - turistické průvodce
Rok vydání: 2019
Stát: Kypr
Typ: turistické průvodce
počet stran: 144
jazyk: česky
formát knihy: 10 x 15 cm
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: