Lisabon - poznejte

Průvodce obsahuje mimo jiné 14 prohlídkových tras, které vás seznámí s Lisabonem. Objevte to nejlepší: čtvrtě Baixa a Belém, malebné pobřeží či historickou tramvaj číslo 28, která vás sveze křivolakými historickými uličkami. Určitě oceníte mapu města, ve které jsou trasy vyznačeny. Budete tak mít  vždy přehled, kde se zrovna nacházíte. V průvodci najdete i základní portugalské fráze.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Kód: 126200016
279 Kč –3 % 269 Kč
Lisabon - poznejte
Lisabon - poznejte
279 Kč –3 %

Díky slunečnému podnebí, bohaté historii a starosvětskému půvabu si Lisabon stále zachovává své kouzlo. Přidá-li se k tomu gastronomie, noční život a přijatelné ceny, nelze se divit, že portugalské hlavní město patří k nejoblíbenějším turistickým destinacím v Evropě. Kouzlo Lisabonu spočívá do značné míry v jeho umístění. Město leží  na sedmi pahorcích a nabízí nespočet miradouros (vyhlídkových míst) s úžasnými výhledy na terakotové střechy i poklidnou řeku Tejo.

Uvedené trasy nejdříve objevují rozmanité části centra města, pak se zaměřují také na vzdálenější oblasti, zejména čtvrť Belém s památkami z doby krále Manuela, jež jsou symbolem portugalského zlatého věku konce 15. století. Pro návštěvníky, kteří mají čas vydat se mimo město, nabízíme pět výletů do okolí.

U každé trasy najdete podrobný popis, orientační časovou náročnost, mapku, ilustrační fotky a tipy, kde se na procházce občerstvit nebo si odpočinout. Určitě oceníte mapu Lisabonu, na které  jsou jednotlivé trasy také vyznačeny. Budete tak mít  vždy přehled, kde se zrovna nacházíte, a můžete si snadno jednotlivé okruhy spojovat, rozdělovat nebo měnit podle aktuální nálady a počasí. V knize najdete i praktické turistické informace a základní portugalské fráze.

Průvodce obsahuje následující trasy

  1. Castelo a Alfama
  2. Baixa
  3. Bairro Alto a Chiado
  4. Z Avenida da Liberdade ke Gulbenkianovu muzeu
  5. Jižně od čtvrti Estrela
  6. Belém
  7. Parque das Nações
  8. Cristo Rei
  9. Tramvaj č. 28
  10. Sintra
  11. Pobřeží Cascais
  12. Serra da Arrábida
  13. Mafra a Ericeira
  14. Palác Queluz

Doplňkové parametry

Kategorie: Turistické průvodce
Oblast: Lisabon
Rok vydání: 2017
Stát: Portugalsko
Typ: turistické průvodce
počet stran: 128
jazyk: česky
formát knihy: 12 x 20 cm
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: