Madeira - inspirace na cesty

Nové vydání průvodce na ostrov ležící uprostřed Atlantiku. Na světě je jen málo míst, která na tak malém prostoru nabízí tolik přírodních krás. Hornatý terén ostrova, protkaný stovkami kilometrů stezek, je opravdovým rájem pro příznivce pěší turistiky.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Kód: 126000029
179 Kč
Madeira - inspirace na cesty

Na světě je jen málo míst, která na tak malém prostoru nabízí tolik přírodních krás. Najdete tu bujnou vegetaci, větry bičované horské štíty, rozeklané útesy i smaragdově zelená údolí. Podél silnic jsou strategicky rozmístěny vyhlídky, odkud si můžete vychutnat neuvěřitelná panoramata. Ostrov leží v subtropickém pásu, často tu však fouká a průměrné letní teploty dosahují pouhých 22 °C, což je hodnota velice příjemná. Kilometry písečných pláží na Madeiře nenajdete. Většina pobřežních vesniček svým návštěvníkům nabízí osvěžení v bazénech. Zatoužíte-li přesto po zlatavém písku, vydejte se do Calhety či zátoky Machico nebo na ostrůvek Porto Santo.

Pro mnohé je představa dovolené bez možnosti každodenního koupání v moři a polehávání na pláži poněkud zvláštní, ale tragédie to určitě není. Nedostatek písečných pláží je pro Madeiru do určité míry požehnáním, nestal se z ní totiž jeden velký, turisty přeplněný resort. 

Hornatý terén ostrova, protkaný stovkami kilometrů stezek, které obvykle vedou podél zavlažovacích kanálů levadas, je opravdovým rájem pro příznivce pěší turistiky. Podobný systém stezek najdete i v jiných částech světa, nikde však není tak rozsáhlý a tak schůdný jako právě na Madeiře.  Užijí si zde i milovníci ostřejších a náročnějších horských túr.

 I přesto, že se dnes na ostrov dostanete naprosto bez problémů, vládne tu stále nepopsatelná atmosféra starosvětského a Bohem zapomenutého místa. K dokonalému poznání ostrova budete potřebovat minimálně tři dny; pokud máte raději volnější tempo, týden je ideální. Mnozí návštěvníci ale využívají nabídek na jednodenní autobusové výlety. Jízda vlastním vozem je totiž poměrně náročnou záležitostí a měli by ji podstupovat pouze zkušení řidiči, kteří se umí pohybovat v kopcovitém terénu plném těch nejdivočejších serpentin.

Doplňkové parametry

Kategorie: Madeira - turistické průvodce
Oblast: Madeira
Rok vydání: 2017
Stát: Portugalsko
Typ: turistický průvodce
počet stran: 144
jazyk: česky
formát knihy: 10 x 15 cm
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: